zaterdag, 12. juli 2008 - 9:08

Hulpdiensten urenlang op zoek naar 'vermiste' bestuurder

Nieuwleusen

Vrijdagochtend vroeg, 11 juli, zochten brandweer en politie urenlang naar een 22-jarige autobestuurder uit Nieuwleusen die, naar later bleek, na het ongeval op het Westeinde, waarbij hij rond 00:50 uur betrokken was, er vandoor was gegaan. Hij is rond 06:00 uur in zijn woonplaats aangehouden en ingesloten. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De 22-jarige bestuurder blies 390 ug/l. bij zijn ademtest. Bij de aanrijding kwam hij frontaal in botsing met een 42-jarige autobestuurder uit Nieuwleusen. Die brak een enkel en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 42-jarige bestuurder blies bij zijn blaastest 570 ug/l.

Duikers en politieheli ingezet
Omdat bij de ongevalafhandeling onduidelijk was of de 22-jarige bestuurder mogelijk nog in het water van een bermsloot lag, zijn duikers van de brandweer en een politiehelikopter ingezet.

Naar de juiste toedracht van het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld. Van beide bestuurders is het rijbewijs ingevorderd en tegen hen wordt, naar rato van hun aandeel aan dit incident, proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):