zaterdag, 24. mei 2008 - 19:00

Hulpverleners in de 'file'

Soest

Dit jaar viert de brandweer van Soest haar 85-jarig bestaan. Daarvoor werd vandaag zaterdag 24 mei een optocht georganiseerd vanaf Soesterberg naar Soest waar zo’n vijftig historische (brandweer) voertuigen aan deelnamen.

Stoet
Dankzij het mooie weer was het druk in de straten waar de stoet stapvoets voorbij trok. De stoet eindigde op het evenemententerrein de Engh waar de burgemeester A. Noordergraaf het publiek en de hulpverleners toesprak met een welkomstwoord.

Verkeersofficier Koos Spee
Daarna konden jong en oud de vele hulpverleningswagens bewonderen en vragen stellen aan onder andere brandweermensen over van alles en nog wat. Ook verkeersofficier Koos Spee was uitgenodigd om wat prijzen weg te geven. Zo wist de brandweer van Baarn de éérste prijs in de wacht te slepen met de mooiste uniformen en helmen.

Prijzen
De brandweer van Elst kreeg de originaliteitprijs en de brandweer van Bunschoten kreeg de ‘pechprijs’ omdat ze de laatste drie kilometer met een oude handpomp door Soest moesten lopen. Helaas moest de brandweer van Bergschenhoek afmelden in verband met een grote brand van afgelopen nacht.

burgemeester trots op korps
De burgemeester zei tegenover onze redactie ‘trots te zijn op zijn brandweerkorps. Ook zag hij een enorme vooruitgang in de voertuigtechniek ten opzichte van toen. Sinds kort beschikt de brandweer van Soest over een nieuwe hoogwerker.

Amerikaanse politieauto
Niet alleen de brandweervoertuigen trokken veel bekijks. In de optocht reden ook politievoertuigen en motoren mee uit de USA. Zo ook Ron en Monique Laurier met hun Chevrolet. De wagen wordt in Amerika ingezet op snelwegen. Niet alleen aan de buitenkant is het een replica, maar ook in het interieur is op alle details gelet.

Gelukkig kon niet iedereen plaatsnemen in de klassieker. De kans was namelijk zeer aannemelijk dat je anders met je bibs in een échte spijker stopmat terecht was gekomen. Natuurlijk was de Nederlandse politie volop present naast de EHBO posten die extra alert waren met dit warme weer.

Meer mooie foto's
Kijk voor nog meer mooie foto's op www.blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):