zondag, 9. maart 2008 - 17:01

Hulpverleners in het nauw

Nijmegen

Zondagmorgen rond half vier kregen ambulancemedewerkers het verzoek om een vrouw met gezondheidsklachten te helpen in Nijmegen-Zuid.De ambulancemedewerkers kwamen op het bewuste adres in Dukenburg aan en wilden daar de 26-jarige vrouw op medische klachten onderzoeken.

De vriend van de vrouw, een 27-jarige man uit Nijmegen kwam de woning ingelopen en belemmerde de werkzaamheden van de hulpverleners.

Na enkele waarschuwingen besloten de ambulancemedewerkers de hulpverlening te staken en politie in te schakelen. De man sprak bedreigingen uit en mishandelde één van de ambulancemedewerkers.

De politie ging vervolgens naar de woning van de 27-jarige man waar hij zich nog zou bevinden met zijn 26-jarige vriendin. De man stond buiten op straat waar politieagenten hem aanspraken op het voorval met de ambulancemedewerkers.

De man kreeg te horen dat hij als verdachte van mishandeling zou worden aangehouden. De man verzette zich hevig en hierbij raakte één van de politieagenten gewond. Deze politieagent moest voor behandeling aan zijn verwonding naar het ziekenhuis.

De bewuste ambulancemedewerkers en politieagent hebben aangifte van mishandeling en/of bedreiging tegen de 27-jarige man gedaan. De 27-jarige man is aangehouden voor mishandeling. Hij is ingesloten op het politiebureau in Nijmegen.
Provincie:
Tag(s):