maandag, 15. september 2008 - 14:14

Hulpverleningsdag voor kinderen met Downsyndroom

Brandweerman! Dat zullen de meeste kinderen zeggen als je vraagt wat ze later willen worden. Maar voor sommige kinderen zal deze droom nooit uit kunnen komen. Bijvoorbeeld voor kinderen die het syndroom van Down hebben. Om deze kinderen toch een keer de kans te geven om voor één dag brandweerman of brandweervrouw te zijn, organiseert Brandweer Albrandswaard speciaal voor deze kinderen een groots opgezette hulpverleningsdag op zaterdag 20 september.

Op de dag wordt groot uitgepakt, want niet alleen de brandweer zal aanwezig zijn maar de politie en ambulancedienst zijn ook ruim vertegenwoordigd. De brandweer is natuurlijk aanwezig met de bekende spuitwagens, maar er zijn ook twee speciale verbindingswagens en komt er een ladderwagen uit Rotterdam.

Rondom deze wagens zijn er diverse brandweerspelen en activiteiten. De politie komt onder andere met een waterwerper, een bus van de Mobiele Eenheid en de motordienst.

Er zullen twee ambulances aanwezig zijn. De kinderen kunnen in de wagens zitten, met de wagens op de foto en natuurlijk het aanwezig hulpverleningspersoneel de oren van het hoofd vragen. Voor de inwendige mens wordt natuurlijk ook gezorgd. De dag zal afgesloten worden met een rondrit door Albrandswaard.
Provincie:
Tag(s):