dinsdag, 2. december 2008 - 22:00

Huntelaar voor 27 miljoen naar Real

(Elfvoetbal) De transfer van Klaas-Jan Huntelaar van Ajax naar Real Madrid is definitief. De Amsterdamse club laat weten dat met de overgang een bedrag van 27 miljoen euro is gemoeid, waarvan twintig miljoen euro vast en zeven miljoen euro variabel. Huntelaar tekent, nadat hij medisch is gekeurd, een contract tot medio 2013. De verbintenis gaat in op 2 januari.

De transfer zat er al sinds maandag aan te komen. Dinsdagavond bevestigde Ajax de verkoop. "Ik gun Klaas Jan deze transfer, maar sportief gezien hadden we liever het seizoen met hem afgemaakt", zegt coach Marco van Basten in een verklaring van de club. "Het is logisch dat als een club als Real Madrid komt, het heel moeilijk wordt om hem hier te houden. En we moeten bij Ajax aan meer dingen denken dan aan één speler, het gaat om het voeren van toekomstgericht beleid. De situatie van Klaas Jan is bekend en in alle opzichten wezenlijk anders dan in de afgelopen zomer.�

Ook tecnhnisch manager Danny Blind had Huntelaar liever nog langer in Amsterdam willen houden. "We doen bij Ajax pas een deal als we tevreden zijn over de inhoud, maar ook over het moment van de transfer. We hebben ons best gedaan om het contract van Klaas Jan te verlengen, maar dat is niet gelukt. Zijn huidige contract loopt nog maar anderhalf jaar door en daar moesten we dus op anticiperen. Voor Klaas Jan is Real Madrid, na drie jaar Ajax, een mooie stap in zijn carrière. Hij heeft de transfer dan ook absoluut verdiend."

Met de transfer is Huntelaar nu echt de zesde Nederlander bij Real Madrid. Ook Ruud van Nistelrooij, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Arjen Robben en Royston Drenthe vertonen hun kunsten bij de Spaanse topclub.
Categorie:
Tag(s):