maandag, 25. augustus 2008 - 8:52

Huurprijzen van kamers in Groningen flink gestegen

Groningen

Uit onderzoek van Kamernet.nl is gebleken dat de gemiddelde huurprijzen van kamers in Groningen flink stijgen ten opzichte van een jaar geleden, terwijl ook het aanbod van kamers stijgt (met ruim 13 procent). De krapte op de kamermarkt begint nu echt zichtbaar te worden nu het nieuwe collegejaar op het punt staat te beginnen.

Huurprijs kamers Groningen stijgt met 5,1 procent Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde huurprijzen van aangeboden kamers in Groningen blijven stijgen. De huurprijs van kamers in Groningen is even hard gestegen als het landelijk gemiddelde en ligt met 331 euro ook nog net iets boven het landelijk gemiddelde van 327 euro.

De vierkante meter prijzen laten een andere ontwikkeling zien dan de vraagprijzen. De vierkante meterprijs blijft ten opzichte van een jaar geleden nagenoeg gelijk met 16,33 euro gemiddeld per vierkante meter. Dit is wel een flinke daling ten opzichte van vorige maand.

De maximale huurprijs die kamerzoekenden over hebben voor een nieuwe kamer in Groningen daalt naar 384 euro per maand en ligt hiermee nog steeds ruim (+ 53 euro) boven de gemiddelde huurprijs die verhuurders vragen (331 euro).
Provincie:
Tag(s):