maandag, 11. februari 2008 - 10:35

Identiteit doodgeschoten man bekend

Leeuwarden

De identiteit van de man, die maandagochtend 11 februari bij een schietincident om het leven kwam, is inmiddels bekend. Het gaat om een 41-jarige inwoner van Leeuwarden.

Rond 5.45 uur hoorden getuigen meerdere schoten uit de richting van de Groentemarkt. Toen de politie na enkele minuten ter plaatse kwam, trof ze daar het slachtoffer liggend op straat aan. Het is nog niet duidelijk of het slachtoffer is beschoten op het moment dat hij in zijn auto zat. Het aantal schoten is onbekend, het gaat in ieder geval om meerdere schoten met een vuurwapen.

De politie heeft direct de omgeving afgezet voor minutieus technisch onderzoek. Dat heeft maandag de gehele dag geduurd. Maandagmiddag is een buurtonderzoek gestart. Daarbij worden alle bewoners van de omgeving van de plaats van het delict bezocht. Ook wordt met alle mensen die zich eerder als getuigen gemeld hebben, uitgebreid gesproken. Morgen, dinsdag, zal sectie plaatsvinden op het stoffelijk overschot.

Het Team Grootschalige Opsporing, samengesteld uit rechercheurs van Fryslân, Groningen en Drenthe onderzoekt met 30 á 35 mensen de zaak. Gezien de ernst van het delict neemt de politie Fryslân de zaak hoog op.
Provincie:
Tag(s):