dinsdag, 3. juni 2008 - 10:48

Identiteit stoffelijk overschot mogelijk bekend

Terneuzen

Politie Zeeland heeft de afgelopen week onderzoek gedaan naar de identiteit van het stoffelijk overschot dat is aangetroffen in een autowrak in het Kanaal van Gent naar Terneuzen en naar de toedracht van dit incident.

Het onderzoek heeft nog geen volledige duidelijkheid over de identiteit opgeleverd, maar de politie denkt dat het gaat om een destijds 50-jarige man uit de gemeente Wachtebeke (België). De politie maakt dit op uit de gegevens die tot nu toe zijn verzameld, zoals een aangetroffen ID-kaart.

In ieder geval is duidelijk dat auto waarin het stoffelijk overschot is aangetroffen, eigendom was van deze man. De man was sinds 1989 vermist.

De politie hoopt de komende weken uiteindelijk via DNA-technieken en/of tandstatus volledige zekerheid te krijgen over de identiteit. Hierbij wordt o.a. gebruikgemaakt van DNA dat is afgenomen van de broer en zus van het slachtoffer.

Verder doet de politie onderzoek naar de toedracht van het incident. Er zijn nog geen aanwijzingen gevonden van een misdrijf. Dit wordt ook niet meer verwacht. Het blijft de vraag hoe het voertuig destijds in het Kanaal is beland.
Provincie:
Tag(s):