maandag, 29. december 2008 - 23:56

IJspret eindigt in hulpverlening

Rotterdam

Aan de Elsbes zijn maandagmiddag rond kwart voor vier twee jongens door het ijs gezakt. De brandweer rukte uit met groot materieel en ook een ambulance werd naar de plek des onheils gestuurd.

De tieners waren het broze ijs van de stadsgracht opgegaan in de veronderstelling dat het ijs wel dik genoeg zou zijn. Niets bleek minder waar. Met een duikteam, hulpverleningswagen, autoladder en tankautospuit ging de brandweer Rotterdam-Rijnmond ter plaatse, maar deze hoefden niet in actie te komen. De jongens waren inmiddels op eigen kracht weer op de kant gekomen en de brandweerlieden hoefden ze alleen even in de auto warm te houden tot de ambulance arriveerde. Uit voorzorg zijn de twee toch nog even naar het ziekenhuis gebracht, met name om uit te sluiten dat ze onderkoeld waren.

Dit was geen op zichzelf staand incident. Op meerdere plaatsen in Nederland zakten mensen door het nog veel te dunne ijs. Ondanks een aantal nachten vorst groeit het ijs overdag nog niet aan en blijft het voorlopig nog erg gevaarlijk, ook al ziet het er goed uit.
Provincie:
Tag(s):