vrijdag, 27. juni 2008 - 19:38

IJtunnel tot 25 augustus op slot

Amsterdam

Vrijdagavond om precies negen uur zijn de IJtunnel en de Prins Hendrikkade afgesloten voor het verkeer. De komende vijf tot zes weken zal het verkeer dat het centrum van Amsterdam wil bereiken vanaf Amsterdam Noord een andere route moeten kiezen. Alleen voor de hulpdiensten en het openbaar vervoer blijft een rijstrook beschikbaar. Ook taxichauffeurs met een ontheffing om op de tram- / busbaan te rijden mogen hier gebruik van maken.

Op de Nieuwe Leeuwarderweg wordt gewerkt tussen de IJtunnel en de Johan van Hasseltweg én in de IJtunnel. Dit betekent dat de IJtunnel en het gedeelte van de Nieuwe Leeuwarderweg tussen de IJtunnel en de Johan van Hasseltweg in beide richtingen zijn afgesloten voor alle verkeer. In de IJtunnel wordt in deze periode groot onderhoud uitgevoerd.

Op de Prins Hendrikkade wordt gewerkt tussen de Geldersekade en de Martelaarsgracht en tussen het Kattenburgerplein en de brug over de Oudeschans.

Van maandag 30 juni t/m zondag 17 augustus wordt de metrotunnel tussen Amsterdam CS en Station Amstel gerenoveerd; in deze periode rijdt er op dit traject geen metro.
Provincie:
Tag(s):