woensdag, 28. mei 2008 - 11:08

'Ik rij gecontroleerd'

Dronten

Het VerkeersTeam van Politie Flevoland houdt op zaterdag 31 mei 2008 op de Fazantendreef in Dronten weer een snelheidsmetertest onder de slogan “Ik rij gecontroleerd�. Hierbij worden automobilisten en motorrijders in de gelegenheid gesteld de snelheidsmeter van hun eigen voertuig te testen door met oplopende snelheden langs drie verschillende radarauto’s te rijden. Deze snelheidsmetertest is ingesteld omdat veel automobilisten en motorrijders twijfelen aan de juiste weergave van de snelheid van hun eigen auto.

Daarnaast wil het VerkeersTeam graag laten zien wat zij allemaal doet (het zijn niet alleen snelheidscontroles) en waarmee, en uitleggen waarom zij dat doet. Daarom is aan het einde van het traject een infomarkt opgesteld met alle voertuigen en apparatuur van het VerkeersTeam. Deelnemers kunnen zich hier laten informeren over alle ins en outs van de verkeersveiligheidsmaterie en de verkeershandhaving in het algemeen en de werkzaamheden van het VerkeersTeam in het bijzonder. Ook discussies met de deelnemers gaan wij niet uit de weg.

Dit jaar is voor het eerst de ANPR (Automatische nummerplaatherkenning) te bezichtigen. Ook heeft het VerkeersTeam de hand weten te leggen op de nieuwste uitvoering van de lasergun met mogelijkheid van vastlegging van de overtreding op foto.

Veilig Verkeer Nederland afdeling Dronten doet mee met de BOB-caravan en ook de kantelsimulator is weer aanwezig. Hierin kan je ervaren hoe het is om met de auto over de kop te gaan en vooral: hoe je uit een op z’n dak liggende auto kunt komen.

Deelname is gratis en vrij voor iedere automobilist en motorrijder, maar wel op eigen risico. Het VerkeersTeam adviseert een passagier mee te nemen om tijdens de testrit de gemeten snelheden te kunnen noteren.

De snelheidsmetertest begint om 10.30 uur en de laatste deelnemer mag om 15.00 uur het traject oprijden.
Provincie:
Tag(s):