vrijdag, 31. oktober 2008 - 12:32

IKL opent struin-boomgaarden in Limburg

Sittard

In Sittard is op woensdag 29 oktober bij De Lahrhof de eerste struinboomgaard van Limburg geopend. Naast de boomgaard bij de Lahrhof richt de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen in Limburg (IKL) nog vier andere struinboomgaarden in.

Met de openstelling van eerste vijf ‘Struinboomgaarden’ in Zuid-Limburg wordt een dimensie gevoegd aan de actie tot behoud en herstel van de Limburgse boomgaarden, aldus algemeen IKL-directeur Paul Debey. Als groene bruggenbouwer vindt IKL het van groot belang dat bewoners en wandelaars recreatief mede gebruik maken van boomgaarden. De Lahrhof is een goed voorbeeld, omdat het een groene verbindingsweg is tussen de woonwijk en het achterliggend buitengebied.

Groen in de directe leefomgeving. De maatschappelijke behoefte aan natuur direct om de hoek blijkt in Zuid-Limburg erg groot te zijn, zo blijkt uit onderzoek naar de natuurbeleving van Nederlanders. Niet voor niets staat de vraag naar dagelijks groen hoog op de politieke agenda. De stichting IKL komt met de eerste vijf openbaar toegankelijke struinboomgaarden heel gericht tegemoet aan deze behoefte.

De andere vier Struinboomgaarden, voorzien van toegangsborden bevinden zich in Kasen (Meerssen), Sweikhuizen (Schinnen), Valkenburg en Welten (Heerlen). De stichting IKL is voornemens om in samenwerking met andere partijen ook struinboomgaarden in te richten in de hele provincie.
Provincie:
Tag(s):