maandag, 7. januari 2008 - 20:06

Illegale dvd-fabriek aangetroffen

Tilburg

De wijkagenten van de wijk Loven-Besterd-Theresia stuitten afgelopen vrijdagavond 4 januari op een illegale ‘dvd-fabriek’ . De dvd-fabriek was gevestigd in een groot leegstaand pand aan de Veldhovenring in Tilburg. In het pand werd zogenaamde ‘Masterboxen’ vervaardigd. Een “Masterbox� is een kartonnen drukwerk waarin een 10 á 12 tal illegale topfilms. Deze boxen zijn erg geliefd in het illegale circuit en kosten daar ongeveer € 40,- per box.

De wijkagenten waren bezig met een onderzoek naar een mogelijke hennepkwekerij in het bewuste pand. Nog geen jaar geleden ontstond op dezelfde locatie een felle brand na kortsluiting in een hennepkwekerij.

In overleg met de Officier van Justitie is het pand verder doorzocht. Daarbij zijn 10.000 blanco dvd’s en 1.000 reeds bespeelde dvd’s aangetroffen. Daarnaast werd er ook de benodigde apparatuur (diverse printers en vele branders) door de politie in beslag genomen.

In samenwerking met FIOD en de Stichting Brein is de politie een uitgebreid onderzoek gestart naar de schending van de auteursrechten etc. Er zijn tot op heden nog geen arrestaties verricht.
Provincie:
Tag(s):