dinsdag, 11. maart 2008 - 20:14

Illegale hennepkwekerijen opgerold

Winterswijk

De politie heeft dinsdag 11 maart op twee adressen in het buitengebied van Winterswijk illegale hennepkwekerijen opgerold. In totaal zijn zo’n 2200 planten en de daarbij horende professionele apparatuur in vier kweekruimten aangetroffen. Alle spullen worden vernietigd. Er werden vier mensen aangehouden.

Aan de actie namen politieagenten uit de Achterhoek, medewerkers van de NUON, technisch specialisten van de regio Noord- en Oost-Gelderland en het Korps Landelijke Politiediensten, de brandweer en de dierenambulance deel.

Bij één pand werden drie kweekruimten in de op het erf gelegen schuren aangetroffen. Dat de installatie niet al te professioneel was aangelegd, bleek uit sporen van een brandje. In totaal werden hier zo’n 2000 planten aangetroffen. De bewoners werden aangehouden en twee aanwezige honden werden door de dierenambulance tijdelijk elders ondergebracht.

In het andere pand werd op een zoldergedeelte een kwekerij met ruim 200 planten aangetroffen. Hier was niemand thuis maar de politie is op de hoogte van de identiteit van de bewoner. In beide gevallen was met de elektriciteitsmeter geknoeid.

De politie is nog bezig met de ontmanteling van de kwekerijen en het verhoor en politieonderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):