zondag, 1. juni 2008 - 10:54

Illegale marifoon bij recreatiecontrole op het IJ

Amsterdam

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft in samenwerking met het Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken op zaterdag 31 mei 2008 tussen 13.00 en 20.30 uur een recreatievaartcontrole gehouden op het afgesloten IJ in Amsterdam.

Alcoholtest
De controle richtte zich op de pleziervaart, waarbij het accent is gelegd op vaargedrag, veiligheidsmiddelen, alcoholgebruik en vaarbewijzen. Alle schippers hebben een alcoholtest ondergaan. Niemand had te veel gedronken.

Hoge snelheid
In totaal zijn er door de Waterpolitie, unit IJmond, 18 bekeuringen uitgeschreven voor het niet stuurboordwal varen, varen met te hoge snelheid, niet dragen dodemanskoord, niet tonen registratiebewijs snelle motorboot.

Illegale marifoon
Het Agentschap Telecom schreef drie bestuurlijke boetes van 250 euro uit voor het niet in orde hebben van het registratiebewijs en/of bedieningscertificaat van de marifoon. Eén illegale marifoon, geïmporteerd uit Amerika, is inbeslaggenomen. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Meer controles
De controle is door 11 medewerkers van de Waterpolitie en twee medewerkers van het Ministerie van Economische Zaken uitgevoerd. Er is gebruik gemaakt van vier opvallende vaartuigen van de Waterpolitie en een onopvallende boot. Er volgen in dit vaarseizoen meer van dit soort controles.
Provincie:
Tag(s):