woensdag, 1. oktober 2008 - 8:27

Impact op persoons-beveiliging onderzocht

Amsterdam

Politici en andere gezagsdragers worden in toenemende mate bedreigd en beveiligd. Beveiligingsmaatregelen en de aanwezigheid van beveiligers kan van invloed zijn op hun leven. Persoonlijke begeleiding of ondersteuning kan dan wenselijk zijn. Dit blijkt uit een onderzoek door het AMC in opdracht van de Nationaal coördinator terrorisme bestrijding.

Persoonsbeveiliging brengt een aanzienlijke beperking van de bewegingsvrijheid met zich mee. Hoewel het doel is om de beveiligde zijn privé- en maatschappelijke activiteiten te kunnen laten voortzetten, wordt de beveiligde onvermijdelijk gehinderd in het dagelijks functioneren.

Mensen reageren verschillend en ieder op een eigen manier op dreiging en beveiliging, ze hanteren zogenoemd verschillende copingstijlen. De kennis over coping biedt een handvat om de reactie van de bedreigde persoon en diens omgeving te karakteriseren. Bedreiging en beveiliging kunnen echter ook aanleiding geven tot het ontstaan van psychische en lichamelijke klachten met angstverschijnselen en soms tot ontregeling van de stemming. Slaap- en concentratieproblemen treden vaak op.
Categorie:
Tag(s):