donderdag, 29. mei 2008 - 10:16

Impulsprogramma voor stadshart gepresenteerd

Groningen

Het college van B&W heeft met Binnenstad.Nu een impulsprogramma voor de binnenstad opgesteld. Prioriteiten in het programma zijn: de aanpak van de Grote Markt en omgeving; de binnenstad die tijdens de bouwwerkzaamheden blijft functioneren als een aantrekkelijk winkel- en uitgaansgebied; de opwaardering van de Diepenring; de samenhang tussen de binnenstad en de aangrenzende gebieden; de eventuele komst van de tram en de OV-bereikbaarheid van de binnenstad.

Het college wil hierbij, in de traditie van binnenstadsmanagement, nauw samenwerken met de bij de binnenstad betrokken organisaties. Het impulsprogramma moet de binnenstad de komende jaren aan de top van Nederland houden. Eind september gaat het programma de inspraak in.

De visie van B&W op de binnenstad is niet ingrijpend gewijzigd. Echter, de ontwikkelingen die hier de komende jaren gaan plaatsvinden maken het noodzakelijk extra aandacht aan de binnenstad te besteden. Het impulsprogramma Binnenstad.Nu moet hiervoor de basis leggen.
De afgelopen jaren is de kwaliteit van de binnenstad steeds meer toegenomen, met als resultaat het verkrijgen van de titel ‘Beste Binnenstad’. Om aan de top te kunnen blijven zal er de komende jaren, op diverse fronten, hard gewerkt moeten worden.
Provincie:
Tag(s):