woensdag, 11. juni 2008 - 19:57

In 2009 een 'festival van het absurde'

Tilburg

In 2009 staat de CultuurManifestatie in het teken van het absurde. Dat is een van de opvallende plannen van de pas aangestelde Tilburgse cultuurmakelaar Bert Matthijssen. Op woensdag 11 juni ontvouwde hij zijn plannen. In zijn zogeheten koersdocument geeft hij zijn visie op de drie belangrijkste taken van de cultuurmakelaar; de CultuurManifestatie 2009, beeldende kunstactiviteiten gericht op een toekomstig Centrum voor Beeldende Kunst (CBK) en het aanjagen van culturele activiteiten in de te ontwikkelen Spoorzone. Afgelopen week keurde het Tilburgs college zijn koersdocument goed.

Van 9 tot en met 12 september 2009 organiseert de Cultuurmakelaar de
CultuurManifestatie. Bert Matthijssen: "Festival van het Absurde is de werktitel van deze internationale manifestatie. We willen een verrassend, vernieuwend en veelzijdig festival van een hoog artistiek niveau neerzetten met kunstenaars van binnen en buiten Tilburg.

Het festival biedt ook ruim de gelegenheid aan lokale makers om hun projecten te laten zien. Nergens in Nederland is er een festival dat zich zo nadrukkelijk met absurdisme bezig houdt en nergens in Nederland vindt die stroming meer zijn oorsprong dan in Tilburg."
Provincie:
Tag(s):