woensdag, 19. november 2008 - 20:27

In april go/no go Wielerbaan annex Music Hall

Tilburg

Hoe haalbaar is de bouw van een nieuwe Sport-en MusicArena op het Van Gend en Loosterrein in het Tilburgse Spoorzonegebied? Dat is de vraag waarover Jan Tilmans, directeur van het sport managementbureau Sportstill zich de komende maanden verder buigt.

Het college heeft hem daartoe opdracht verleend. In concreto gaat het om de realisatie van een nieuwe indoor wieler/atletiekbaan, gecombineerd met een muziekzaal à la Heineken Music Hall. Tilburg Dome is de naam die ze ervoor bedacht hebben. Tilmans werkt in dit project nauw samen met o.m. Erik Molenaar vastontwikkelaar Black Box en concertpromotor Mojo.

Het gaat veelal om spraakmakende gebouwen qua architectuur, die daarbij ook nog eens grote hoeveelheden bezoekers naar het gebied trekken,"aldus wethouder Marieke Moorman. In dit geval zou het om zo´n half miljoen bezoekers per jaar gaan. Het college stelt € 200.000,- beschikbaar voor het nader onderzoek. "Het gaat ons college nu om het krijgen van een gedegen zakelijke en stedenbouwkundige onderbouwing," aldus Hamming. In april 2009 moet het onderzoek van Tilmans zijn afgerond.

De bouwkosten bedragen circa € 64 miljoen. Dit bedrag is exclusief grondkosten en kosten voor de aanleg van infrastructuur en de inrichting van openbaar gebied. De bijdrage van de gemeente in de investeringskosten van het gebouw wordt geraamd op € 27 miljoen.
Provincie:
Tag(s):