donderdag, 2. oktober 2008 - 1:05

Inbeslagnames witwaspraktijken en grootschalige hennepteelt

Dinsdagochtend heeft de politie op tien adressen in Nijmegen en Wijchen woningen en bedrijfspanden doorzocht. Drie mannen uit Nijmegen en Wijchen zijn aangehouden op verdenking van witwassen en grootschalige, bedrijfsmatige hennepteelt.

Naar aanleiding van twee aanhoudingen inzake hennepteelt in Tiel eerder dit jaar is de politie een onderzoek gestart naar het witwassen van geld in relatie tot het handelen in hennep. Dit onderzoek naar witwaspraktijken wordt uitgevoerd door de regionale recherche en financiële recherche van de politie Gelderland-Zuid in samenwerking met de Belastingdienst.

In de huidige fase zijn drie mannen van 28, 30 en 34 jaar uit Nijmegen en Wijchen aangehouden op verdenking van de genoemde feiten waarbij de verdachten gebruik maakten van een growshop op het industrieterrein West-Kanaaldijk in Nijmegen.

Bij de doorzoekingen in zes woningen en vier bedrijfspanden heeft de politie beslag gelegd op 4 panden, 3 luxe auto’s, een motor, twee scooters, grote contante geldbedragen en bedrijfsadministratie. Daarnaast werden in verschillende hennepkwekerijen ongeveer 4000 hennepplanten aangetroffen en is de growshop op West-Kanaaldijk doorzocht. Bovendien zijn drie vuurwapens met patronen in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):