zaterdag, 25. oktober 2008 - 13:59

Inbreker (17 jaar) gearresteerd na lossen waarschuwingsschot

Almere

In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 oktober zijn bij een woninginbraak op de Botter vier inbrekers op heterdaad betrapt.

Rond 02.40 uur hoorde een bewoonster een harde klap in haar tuin. Ze belde direct naar 1-1-2 alarm waarna meerdere politie-eenheden richting de Botter werden gestuurd. Agenten zagen een auto met daarin vier verdachten wegrijden en gaven een stopteken. Het stopteken werd genegeerd waarna een korte achtervolging ontstond.

De verdachten reden het fietspad van de Tjalk op en het plantsoen in.
Hier kwam de auto abrupt tot stilstand en renden alle vier de inzittenden weg.

Eén verdachte, de gearresteerde 17-jarige Almeerder, sprong het water in en klom aan de andere kant weer de wal op en rende een nabijgelegen steeg in. Een van de agenten die de man achterna zat, loste een waarschuwingsschot waarna de verdachte werd ingerekend.

Door meerdere politiemensen werden de wijk en het plantsoen uitgekamd op zoek naar de drie nog voortvluchtige inbrekers, echter zonder resultaat. In de auto werden diverse goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig zijn.

De auto bleek in Almere bij een woninginbraak gestolen te zijn en is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De technisch forensische recherche heeft uitvoerig sporenonderzoek verricht.

Het rechercheteam van district Noord is drukdoende om de andere inbrekers te achterhalen.
Provincie:
Tag(s):