zondag, 9. november 2008 - 14:04

Inbrekers houden 'uitverkoop' in kroeg

Haarlem

Een 51-jarige Haarlemmer meldde rond 03.45 uur dat een bekende van hem samen met een andere man zijn plasma-tv en geluidsinstallatie uit zijn woning had gestolen. De verdachten zouden zijn weggereden in een rode bestelauto.

Agenten hebben een onderzoek ingesteld en zagen de bestelauto even later rijden in Haarlem Noord. Ze hebben de twee inzittenden aangehouden. Het bleken Haarlemmers van 19 en 22 jaar. In de auto werd niets aangetroffen, wel bleek de 22-jarige verdachte in het bezit van wat cocaïne.

De verdachten zijn meegenomen naar het bureau en daar ingesloten. Uiteindelijk bekende de 22-jarige verdachte dat hij vrijdagnacht op stap was gegaan en cocaïne nodig had. Omdat hij geen geld had besloot hij uit de woning van een buurman de plasma-tv te stelen.

Hij was samen met de 19-jarige verdachte naar de woning gereden en had de tv weggenomen. Hij had de tv verkocht aan een medewerker van een Haarlemse kroeg. Hij was opnieuw naar de woning gereden en had toen de geluidsinstallatie weggenomen. Ook die verkocht hij aan de bedrijfsleider van de kroeg.

De bedrijfsleider is in de loop van de dag aangehouden voor heling. De tv en de geluidsinstallatie zijn in beslag genomen. Deze zijn terug gegeven aan de eigenaar. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):