maandag, 29. september 2008 - 22:58

Inbrekers rammen politie-auto

Nederweert

De politie heeft maandagmorgen na een woninginbraak in de Acaciastraat in Nederweert een auto tot in Maastricht achtervolgd. Van te voren vond tussen die auto en een politieauto een ongeluk plaats, waarbij de politieauto zwaar beschadigd raakte. Een van de verdachten is aangehouden. De vluchtende auto is ontkomen, meldt de politie.

Na een melding van een inbraak in de Acaciastraat namen agenten rond kwart over vijf direct poolshoogte en troffen een verdachte aan die wegvluchtte. Na een korte achtervolging te voet, verloren agenten hem uit het zicht. Terug in de Acaciastraat zagen ze een auto met gedoofde lichten rijden. Later bleek dat die auto was gestolen in Horn. Toen agenten de weg voor die auto wilden blokkeren, reed die frontaal tegen de politieauto. De politieauto raakte zwaar beschadigd. De auto reed vervolgens met hoge snelheid weg. Andere politiepatrouilles zetten de achtervolging in. Ondertussen werd op de Acaciastraat een 26-jarige man met de Albanese nationaliteit gearresteerd.

De achtervolging ging met hoge snelheid over de A2 richting Maastricht, waar de politie hem uiteindelijk uit het zicht verloor. Bij de achtervolging waren meerdere patrouilles van de politie Limburg-Noord en Limburg-Zuid betrokken. De politie onderzoekt de zaak. Voor zover bekend waren er in totaal drie verdachten bij deze zaak betrokken. De 26-jarige man zit vast en is in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):