dinsdag, 25. maart 2008 - 9:41

Inbrekers rammen politieauto

Sneek

Maandagmiddag zijn twee mannen aangehouden voor inbraak in een bedrijf aan de Zeilmakerstraat. De twee konden worden aangehouden na een achtervolging waarbij ook een politieauto werd geramd.

Rond 17.30 uur kreeg de politie een melding van een voorbijganger die had gezien dat op de Zeilmakerstraat een auto stond met daarin drie mannen met een bivakmuts op. Op het moment dat de eerste politieauto het industrieterrein De Hemmen opreed zagen politieagenten de auto met hoge snelheid wegrijden. De achtervolging werd ingezet. Op de Wieken werd de politieauto daarbij frontaal vol geramd door de vluchtende auto. De achtervolging werd daarop overgenomen door een andere politieauto.

Het kostte de agenten grote moeite de auto bij te houden, ook al omdat ze het andere verkeer niet in gevaar wilde brengen. Mede dankzij aanwijzingen van medeweggebruikers konden de agenten de auto van de verdachten toch enige tijd volgen. Uiteindelijk werd, mede door de verkeersdrukte, de auto uit het zicht verloren. Een zoekactie werd op touw gezet die er toe leidde dat twee van de drie inzittenden lopend op de Oude Oppenhuizerweg konden worden aangehouden. Dit gebeurde nadat een bewoner de drie mannen uit de auto zag stappen en aan de politie een goed signalement kon geven.

De derde inzittende, waarschijnlijk de bestuurder, is nog voortvluchtig. De aangehouden verdachten, twee Amsterdammers van 21 jaar, werden naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Uit het eerste onderzoek bleek dat op de Zeilmakerstraat in twee bedrijven was ingebroken en dat daarbij computerapparatuur was weggenomen. In de vluchtauto werd computerapparatuur aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):