dinsdag, 4. maart 2008 - 23:10

Ineke Mulder stopt als gedeputeerde

Groningen

Ineke Mulder (PvdA) heeft besloten haar functie als gedeputeerde van de Provincie Groningen neer te leggen. Dit schrijft zij in een persoonlijke brief aan alle leden van Provinciale Staten.

Aanleiding voor haar besluit zijn de ontwikkelingen in december 2007 binnen haar portefeuille jeugdzorg en de nieuw te vormen beleidskaders voor o.a. jeugdzorg en welzijn. ‘Een andere bestuurder kan zorgen voor nieuw élan en een impuls in mijn brede portefeuille’, aldus Ineke Mulder. Tot in haar opvolging is voorzien, blijft Mulder als gedeputeerde van de provincie Groningen haar werkzaamheden verrichten. Het is nog onbekend wie Ineke Mulder opvolgt.

Mulder (1950) was sinds 2003 gedeputeerde. Haar portefeuille bestond sinds 2007 uit de onderdelen welzijn en zorg, wonen, onderwijs, sport en evenementenbeleid. Zelf geeft ze in haar brief aan de leden van Provinciale Staten aan dat de aanleiding voor haar besluit ligt in de problemen die eind december 2007 zijn ontstaan in de portefeuille jeugdzorg. Ondanks het vertrouwen dat zij van de meerderheid van Provinciale Staten tijdens dit debat voor haar werkzaamheden ontving, heeft ze toch besloten haar functie neer te leggen.
Provincie:
Tag(s):