zondag, 19. oktober 2008 - 18:37

ING krijgt 10 miljard euro steun uit staatsfonds

Amsterdam

Minister Bos heeft zondagavond om 20.00 uur tijdens een persconferentie in de Nederlandse Bank bekendgemaakt dat ING een beroep heeft gedaan op het fonds dat de Nederlandse staat beschikbaar heeft gesteld. ING krijgt uit dat fonds waarin 20 miljard euro zit, een bedrag van 10 miljard euro. Daarvoor in ruil zal de Nederlandse staat aandelen ontvangen van ING.

De overheid zal 2 leden voor de Raad van Commissarissen van ING benoemen, die een vetorecht krijgen op fundamentele beslissingen.

Verder zullen alle leden van de Executive Board van ING Groep over 2008 afstand van hun bonussen, zowel in contanten als in opties of aandelen. De vertrekvergoeding wordt beperkt tot één vast jaarsalaris.

Afgelopen vrijdag 17 oktober maakte ING bekend dat het naar aanleiding van de voorlopige cijfers over het derde kwartaal verwacht een nettoverlies van 500 miljoen euro te hebben opgelopen.

Kredietcrisis
De kredietcrisis heeft ook bij ING voor rode cijfers gezorgd omdat er voor 1,6 miljard euro moest worden afgewaardeerd op onder meer aandelen en obligaties. Maar ook de waarde van al het vastgoed van ING moest worden afgewaardeerd.

Damrak
Ook op de beurs op het Damrak kreeg ING er vrijdag ‘flink van langs’. De koers van het aandeel van het bankconcern sloot maar liefst 27,5% lager en was bij het sluiten van de beurs nog maar € 7,34 waard.

De AEX-index sloot met een kleine winst van 1,7% hoger op 252,3 punten de roerige week op de beurs af.
Provincie:
Tag(s):