zaterdag, 29. maart 2008 - 18:26

Ingrid is de Dancing Queen!

Hilversum

Nana en Ingrid stonden zaterdag in de grote finale van Dancing Queen! Lotus, Milou, Angela, Tatiana, Kim, Myron, Els en Iris haalden het niet. Iris verloor in de halve finale de Dance Battle van Ingrid. Beide dames gooiden hele hoge ogen de afgelopen weken. Juryleden Marc Forno, Barrie Stevens, Mariëlle Bokmans en Ivo Chundro hadden ieder zo hun eigen favoriet. Het publiek besliste uiteindelijk dat de 24-jarige Haarlemse Ingrid de Dancing Queen! was. Ze won daarmee een jaarcontract bij Stage Entertainment en een kroon, ontworpen door Rodrigo Otazu.

De twee finalisten dansten op een nummer die door het publiek gekozen was. Nana danste op ‘Apologiza’ van Timbaland en Ingrid danste op ‘Bleeding Love’ van Leona Lewis. Daarnaast mochten ze zelf een act kiezen waarbij Nana koos voor een dansnummer met attributen en Ingrid een Tissu act met linten koos. Zij wist de jury te verbazen met deze uiterst moeilijke acrobatiek.

In totaal melden 3400 meisjes zich aan voor de voorrondes van Dancing Queen. Hiervan gingen er 15 door naar de liveshows en hiervan bleven uiteindelijk Nana en Ingrid over als de twee finalisten.

De 25-jarige dansdocente Nana zullen we zeker ook terug zien in een musical of voorstelling. Ze heeft de afgelopen weken wel bewezen dat ze een uitzonderlijk danstalent bezit, aldus juryvoorzitter Marc Forno.

Ingrid liet in een reactie direct na de show aan Blik op Nieuws weten dat de overwinning voor haar eigenlijk al was dat ze in de finale stond. "Ik heb echt hele erg genoten en vind het bijna jammer dat het nu is afgelopen. Ik heb de afgelopen acht weken zoveel geleerd. Nu ga ik eerst lekker uitrusten van de hectische tijd die het toch allemaal wel is geweest."
Categorie:
Tag(s):