woensdag, 14. mei 2008 - 20:15

Initiatief voor Schoolfruit

Woerden

Campina, die basisschoolleerlingen sinds jaar en dag voorziet van schoolmelk, onderzoekt de mogelijkheden om vanaf begin 2009 schoolfruit aan te kunnen bieden. Daarvoor start op 16 mei een test op 36 basisscholen, waarbij ongeveer 1.350 kinderen bakjes vers, gesneden fruit aangeboden krijgen. Het initiatief voor Schoolfruit is een nieuwe stap van Campina om bij te dragen aan natuurlijke, verantwoorde en gezonde voeding voor kinderen.

Campina voorziet elke dag circa 110.000 kinderen op +/- 3.000 basisscholen in heel Nederland van verse schoolmelk. Campina zet haar uitgebreide landelijke netwerk van voorzieningen nu in om de kinderen te voorzien van de bakjes schoolfruit. Ouders, kinderen en scholen in de omgeving van Rotterdam, Ridderkerk, Katwijk en Wassenaar, die zijn benaderd om deel te nemen aan de test, hebben positief gereageerd. Vanuit de Europese en nationale overheid is het belang van schoolfruit naast schoolmelk meermalen benadrukt, om zo ook bij te dragen aan verantwoorde en gezonde voeding voor schoolgaande kinderen.

Tijdens de introductiedagen van de testmarkt van Schoolfruit konden ouders zich aanmelden voor een Schoolfruit abonnement. Hierbij kunnen ze zelf aangeven op welke momenten en welke dagen hun kind(eren) een bakje fruit krijgen. Zo kunnen ze kiezen voor een tussendoortje om 10 uur en/ of tijdens de overblijf. Er zijn twee varianten: één met partjes van rode en groene appels en één met druif en appel. Een bakje kost 0,65 euro per stuk en bevat 70 gram vers fruit. Veel Nederlanders kennen Campina als leverancier van Schoolmelk, waarmee ze ouders en scholen al jarenlang voorziet van gezonde zuivelproducten. Met de voorgenomen uitbreiding van haar assortiment met Schoolfruit, levert Campina een extra bijdrage aan natuurlijke, verantwoorde en gezonde voeding voor kinderen op basisscholen. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat ouders vers fruit op school als een goede toevoeging zien op het Schoolmelkassortiment.
Categorie:
Tag(s):