woensdag, 29. oktober 2008 - 21:42

Injectie van 2,5 miljoen voor bedrijventerrein De Wieken

Hoogeveen

Het kabinet heeft 2,5 miljoen euro vrijgemaakt voor revitalisering van het bedrijventerrein De Wieken in Hoogeveen. Wethouder Ton Bargeman: “Dit is een mooie financiële injectie vanuit Den Haag. Op deze manier kunnen we beginnen met de tweede fase voor de revitalisering van De Wieken. Het plan ligt al klaar en kan direct worden uitgevoerd.� Naast dit geldbedrag van rijkswege financieren provincie, regio en gemeenten een groot deel.

De gemeente Hoogeveen is een aantal jaren geleden samen met de ondernemers begonnen met het grootschalige project. De revitalisering moet van De Wieken weer een open, toegankelijk, efficiënt, duurzaam en goed georganiseerd bedrijvenpark maken dat klaar is voor de toekomst en een stevige basis vormt voor de regionale economie. De Wieken is één van de grotere bedrijventerreinen in het noorden van het land met ongeveer 10.000 arbeidsplaatsen. De eerste fase is afgerond (totale investering 8 miljoen) met de steun van ondernemers, provincies en de Europese Unie.

Er ligt een plan voor de tweede fase, waarmee ongeveer tien miljoen euro is gemoeid. De gemeente draagt 2,5 miljoen bij en de ondernemers investeren 0,7 miljoen. De provincie en SNN (Samenwerkingsverband Noord Nederland) geven de resterende miljoenen, die onder meer afkomstig zijn van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De rijksbijdrage van 2,5 miljoen maakt het mogelijk dat in 2009 de schop de grond in kan.

De 2,5 miljoen euro voor De Wieken maakt onderdeel uit van een extra bedrag van 165 miljoen euro dat de minister van VROM beschikbaar heeft gesteld voor regionale infrastructurele problemen. Het geld gaat naar dertien projecten in het land, waaronder dus De Wieken. De minister heeft het geld uitgetrokken na een motie van het CDA, de PvdA en de ChristenUnie tijdens de Algemene Beschouwingen.
Provincie:
Tag(s):