maandag, 17. november 2008 - 22:00

Inloopavond belangstellenden nieuw arrestantencomplex

Borne

In de bocht van de Hosbekkeweg met de Bornerbroeksestraat in Borne gaat de politie Twente een arrestantencomplex realiseren met veertig cellen. Het complex fungeert als de centrale plaats in Twente voor arrestanten die tussen zes uur en zes dagen in bewaring blijven. Donderdag 20 november is er voor inwoners van Borne en belangstellenden een inloopavond om de plannen te bekijken en vragen te stellen. Dit heeft de politie maandag 17 november laten weten.

De politie Twente kent momenteel de locaties Almelo, Enschede en Hengelo in Twente om haar arrestanten tijdelijk op te houden. Vooral het feit dat de huidige cellen verouderd zijn en vanwege de aanscherping van de veiligheidsnormen is het nodig een nieuw arrestantencomplex te realiseren.

Aanpassing van de oude faciliteiten aan de nieuwe veiligheidsnormen zou tot hogere kosten leiden dan nieuwbouw. Omdat het werken op één locatie minder personele inzet kost dan op drie, realiseert de politie één nieuw arrestantencomplex. De politie Twente kiest voor Borne omdat de centrale ligging op de as Almelo-Hengelo-Enschede de minste verkeersbewegingen veroorzaakt.

De politie Twente wil belangstellenden uitvoerig informeren over de procedures en de bouw van het complex, dat in 2010 klaar moet zijn. In het naastgelegen opleiding- en trainingscentrum van de politie Twente aan de Hosbekkeweg zijn de plannen te bekijken en kunnen vragen worden gesteld. De voorlichting is in de kantine op de eerste verdieping tussen 19.30 en 20.30 uur. Alle belangstellenden zijn van harte welkom.
Provincie:
Tag(s):