maandag, 15. september 2008 - 9:11

Inloopspreekuur voor vragen over opgroeien en opvoeden

Zuidhorn

Vanaf 1 september 2008 kunnen inwoners van de gemeente Zuidhorn voor vragen over opgroeien en opvoeden terecht bij een van de inloopspreekuren in het Westerkwartier.De jeugdgezondheidszorg van Stichting JGZ, de GGD en maatschappelijk werk NoorderMaat starten op vier locaties in het Westerkwartier inloopspreekuren voor (ouders van) kinderen en jongeren in de leeftijd van -9 maanden tot 23 jaar.

Voor de ouders
Al sinds jaar en dag kunnen ouders van jonge kinderen met hun vragen over opvoeden terecht bij het consultatiebureau. Wanneer de kinderen wat ouder worden, vervallen de bezoekjes aan het consultatiebureau. De behoefte aan informatie en advies blijft daarentegen vaak bestaan. Ouders lopen bijvoorbeeld tegen vragen aan over eet- en slaapproblemen, drukke kinderen, voortdurende ruzies tussen kinderen onderling, regels en grenzen, het niet luisteren of problemen met het maken van vriendjes.

Ouders uit de gemeente Zuidhorn die behoefte hebben aan informatie of deskundig advies, kunnen vanaf begin september terecht bij een van de inloopspreekuren in het Westerkwartier. De inloopspreekuren zijn gratis en kunnen met of zonder afspraak worden bezocht.

Ook voor de jeugd
Niet alleen ouders kunnen binnenlopen tijdens het inloopspreekuur, ook kinderen en jongeren kunnen met hun vragen terecht. Door intensieve samenwerking tussen bestaande instanties worden kinderen en jongeren snel en goed geholpen met al hun vragen en/of problemen. Ze hoeven niet meer te zoeken bij welke instantie ze moeten zijn: via het inloopspreekuur is advies op maat binnen handbereik.

Locaties
In het Westerkwartier zijn vier locatie met een inloopspreekuur, namelijk:
- op maandag van 12.30 tot 13.30 uur in Leek (per 1 januari 2009 op vrijdag), Lindensteinlaan 44
- op maandag van 13.00 tot 14.00 uur in Marum, Langestraat 1
- op woensdag van 13.00 tot 14.00 uur in Zuidhorn, Boslaan 20
- op donderdag van 13.00 tot 14.00 in Grootegast, De Gast 4

Telefonisch advies
Voor meer informatie over de inloopspreekuren kunt u bellen met 050 – 524 17 83. Voor informatie en advies over het opgroeien en opvoeden van kinderen in de leeftijd van –9 maanden tot 4 jaar heeft de JGZ een telefonische adviesdienst. Ook hiervoor kunt u bellen met telefoonnummer 050 - 524 17 83.
Provincie:
Tag(s):