zondag, 7. september 2008 - 23:18

Inschrijftermijn Eredivisie verlengd

Zoetermeer

De Nederlandse ijshockey bond heeft de uiterste inschrijfdatum voor de Eredivisie verlangd tot 9 september. In eerste instantie had de bond 5 september als sluitingsdatum vastgesteld, maar door de onzekerheid bij de Heerenveen Flyers en de Utrecht Dragons is besloten de clubs nog een aantal dagen de tijd te geven om orde op zaken te stellen.

Lang zag het er naar uit dat de Neerlands hoogste ijshockey klasse met 9 teams van start zou gaan - tegen 7 vorig seizoen - maar dit is nog lang niet zeker. De beide teams kampen met financiële problemen als gevolg van het ontbreken van een contract met een hoofdsponsor. Eerder al liet Heerenveen weten mogelijk met een team zonder "imports" aan de competitie te zullen beginnen wegens het niet sluitend krijgen van de begroting zonder een grote sponsor. Nu blijkt dat ook Utrecht nog niet zeker is dat ze voldoende geld in kas kunnen krijgen om een competitie-waardig team het ijs op te kunnen sturen.

Beide clubs werken hard aan het "redden" van hun sterkste formatie. Voor zowel de Heerenveen als Utrecht zou het uitermate zuur zijn als ze niet zouden deelnemen in de Ereduvisie. De Flyers doet de laatste jaren goed mee om de hoofdprijzen en de Dragons hoopten dit seizoen hun rentree te maken in de hoogste klasse.

Meer ijshockeynieuws vindt u op www.ijshockey.com
Categorie:
Tag(s):