vrijdag, 25. januari 2008 - 21:37

Insluipers in Drenthe actief

Onbekenden hebben de afgelopen dagen geprobeerd om in Gasteren en Annen bij bejaarden binnen te dringen om er diefstallen te plegen. Woensdagmiddag kreeg een 79 jarige bewoner van het Oosteinde in Gasteren bezoek aan de voordeur, nadat hij opendeed stapte direct een onbekende man naar binnen en begon een praatje.

Toen de bewoner buiten een autodeur hoorde dichtslaan liep de onbekende man naar de betreffende auto waarin drie vrouwen zaten. De man stapte in waarna ze wegreden.

Het vermoeden bestaat dat de vrouwen hebben getracht via de achterdeur bij de bewoner naar binnen te gaan om diefstallen te plegen. In dit geval lukte dat niet omdat de deur afgesloten was. De onbekende man had een lichtgetinte huidskleur, sprak met een buitenlands accent, 20-25 jaar oud, 1.70-1.75 lang, zwart kort haar, geen bril, baard of snor en had een slank postuur. Verder droeg de man een donkere jas en een trainingsbroek met verticale witte strepen. De man en de dames maakten gebruik van een donker gekleurde Renault personenauto.

Een soortgelijke melding kreeg de politie woensdagavond. Een 77 jarige bewoonster van de Molenakkers uit Annen kreeg eveneens woensdagmiddag bezoek van twee onbekende mannen. Door een van hen werd ze aan de praat gehouden waarna de ander kans zag haar bankpas uit de woning mee te nemen. Later op de avond belde een onbekende man de vrouw, stelde zich voor als bankmedewerker en vroeg haar om de pascode, de pas is hierna direct geblokkeerd.

De politie merkt op dat banken bij het vervangen van bankpassen absoluut niet op deze manier werken.
Provincie:
Tag(s):