donderdag, 11. september 2008 - 13:58

Inspectiedienst vindt dode katten in vervuilde keuken Rotterdam

Rotterdam

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft op 5 september in Rotterdam een zwaar vervuilde keuken aangetroffen, met daarin de resten van mogelijk elf katten.

Via het meldnummer van de LID kwam een melding binnen van een lokaal schoonmaakbedrijf, dat was ingehuurd door de woningbouwvereniging na klachten van buren over stankoverlast.

De inspecteur trof in de keuken een laag van 30 a 40 centimeter kattenstront aan en in diverse stadia van ontbinding verkerende katten. Ook in een magnetron zat een dode kat. Eén levende kat is door de Dierenambulance meegenomen. In tegenstelling tot de keuken, zag de rest van de woning er wel zeer schoon uit. In de woonkamer werden diverse vogelkooien aangetroffen met oa zebravinken, valkparkieten en een papegaai. Tevens was er een hond aanwezig en een kat in een bench. Deze dieren zagen er zeer verzorgd uit en zijn daarom ook in de woning achtergebleven.

De bewoonster van de woning was in zeer verwarde toestand en daarom is besloten voorlopig geen proces verbaal op te maken. Wel houdt de LID de situatie in de gaten. Binnenkort vindt er een hercontrole plaats.
Provincie:
Tag(s):