vrijdag, 2. mei 2008 - 21:05

Installatie Nieuwe Witterbrug in Assen

Assen

Eén van de beeldbepalende bruggen aan de Vaart in Assen wordt de Nieuwe Witterbrug. De brug is beweegbaar en is ontworpen door IPV uit Delft. Maandag 5 mei start de installatie van de brug. Om ca. 05.30 uur is de aanvoer van het brugdek in drie delen. Vanaf 07.00 uur begint het plaatsen van de brugdelen op de bouwstelling.

Woensdag 21 mei wordt het brugdek in definitieve positie gebracht en donderdag en vrijdag 5 en 6 juni is de beurt aan het plaatsen en monteren van de hamei, de 21 meter hoge pilaar, en de ballans, het contragewicht voor de brug dat geïntegreerd is in de hamei. Deze laatste drie data zijn nog onder voorbehoud. Alle onderdelen worden met uitzonderlijk vervoer gebracht en op alle momenten wordt de kruising Witterstraat Vaart Zuidzijde afgezet voor een zware kraan. Aansluitend vinden er asfalteerwerkzaamheden plaats waardoor de opening van de Witterburg nog onduidelijk is.

De karakteristieke bovenbouw van de oude Witterbrug komt terug. Woensdag 14 mei worden de gerestaureerde stalen onderdelen geplaatst als bovenbouw voor de fietsbrug over Het Kanaal.

De fundering voor de beweegbare fietsbrug is aangebracht. Begin juni wordt het brugdek aangevoerd en geplaatst. Eind juni gaat de brug open.

Er is gestart met het aanbrengen van de damwanden. Verwachting is dat eind mei de werkzaamheden afgerond kunnen worden. Over het officiële moment van de doorsteek volgt nader bericht.
Provincie:
Tag(s):