woensdag, 16. januari 2008 - 15:45

Instemming ontwikkelingsvisie Boshart Almere Hout

Almere

Het college stemt in met de ontwikkelingsvisie voor het Boshart Almere Hout. Dit omvat het centrale deel van de Boswachterij Almeerderhout en bestaat onder andere uit het stadslandgoed De Kemphaan en de vuilstortlocatie Braambergen. De visie is tot stand gekomen in een samenwerking tussen de gemeente, Staatsbosbeheer en de eigenaar van de vuilstortlocatie (NV Afvalzorg).
De visie voorziet in de verdere groei van landgoed De Kemphaan tot een veelzijdig stadslandgoed met mogelijkheden voor educatie, recreatief verblijf en horeca.

In het bos tussen het landgoed en de vuilstortlocatie is ruimte voor extensieve recreatieve ontwikkelingen, zoals de ontwikkeling van een speelbos. Na sluiting op korte termijn (2008/2009) van de vuilstortlocatie Braambergen bieden de vuilbergen interessante mogelijkheden voor een hoogwaardige landschappelijke inrichting en recreatief gebruik.

Op de centrale berg van Braambergen wordt ruimte gecreëerd voor een nieuw plein met bebouwing, gericht op recreatie en horeca. Staatsbosbeheer, NV Afvalzorg en de gemeente zullen binnenkort een samenwerkingsovereenkomst tekenen, waarin afspraken worden gemaakt over de verdere uitwerking en realisatie van de ontwikkelingsvisie Boshart.
Provincie:
Tag(s):