maandag, 28. januari 2008 - 21:04

Instuif voor kinderen met bewegingsachterstand

Zuidlaren

Plezier in sporten en bewegen voor álle kinderen door meer individuele aandacht. Dat is de gedachte achter ClubExtra. Kinderen met een bewegingsachterstand kunnen in de voorjaarsvakantie kennismaken met een speciaal gymuurtje: De gemeente Tynaarlo organiseert dan samen met de gymnastiekverenigingen ZGV in Zuidlaren en Actief in Eelde instuiven voor ClubExtra.

Op onderstaande tijdstippen zijn kinderen die willen kennismaken met ClubExtra van harte welkom. Ze hoeven zich niet aan te melden.

Woensdagmiddag:
Gymzaal Gouden Regenlaan, Zuidlaren: 17.00-18.00 uur
Gymzaal de Kooi, Kooistukken 84, Eelde: 14.00-15.00 uur

Maandagmiddag:
Gymzaal Julianalaan, Zuidlaren: 16.30-17.00 uur

Kinderen in de leeftijd 4-12 jaar kunnen door verschillende oorzaken te maken krijgen met een bewegingsachterstand. Dit kan tot uiting komen tijdens de gymles op school. Maar ook bij het sporten bij een vereniging of bij het buitenspelen kunnen deze kinderen vaak niet meedoen met hun leeftijdsgenootjes. Het sportaanbod van de reguliere verenigingen is in de regel niet afgestemd op kinderen met een bewegingsachterstand. Daarom dreigt deze groep tussen wal en schip te vallen.

In de ClubExtra lessen krijgen de kinderen veel individuele aandacht. Dit is mogelijk omdat de groep waarin gesport wordt klein is (maximaal 10). Belangrijk is dat kinderen weer plezier gaan beleven aan het samen bewegen met andere kinderen. De activiteiten worden op zodanige wijze aangeboden, dat kinderen regelmatig aan de beurt komen en op hun eigen niveau kunnen deelnemen. Het niveau van de kinderen wordt spelenderwijs verbeterd door de activiteiten stapje voor stapje moeilijker te maken. Als kinderen hun bewegingsachterstand ten opzichte van leeftijdsgenootjes hebben ingelopen, kunnen ze overstappen naar een reguliere sportvereniging. ClubExtra probeert kinderen binnen twee jaar weer aansluiting te laten vinden bij leeftijdsgenoten in een reguliere sportgroep. Plezier in het samen sporten staat echter voorop.

Om de drie groepen in de gemeente actief te ondersteunen heeft de gemeente budget beschikbaar gesteld voor het aanschaffen van nieuw spelmateriaal. Dit materiaal zal tijdens de instuif gepresenteerd worden.
Provincie:
Tag(s):