donderdag, 10. april 2008 - 10:54

Intensievere samenwerking Politie en Fair Bewaking

Lelystad

Politie Flevoland district Noord en Fair Bewaking gaan intensiever informatie met elkaar uitwisselen. Daartoe hebben partijen het uitwisselingsprotocol collectieve beveiliging ondertekend. Districtschef Kees Bangma van de politie Flevoland en Rob Migchelbrink, operationeel directeur van Fair, zetten hun handtekening onder het protocol, waarmee de samenwerking een feit werd.

Door de nauwe samenwerking willen Fair en de politie de criminaliteitscijfers naar beneden brengen. Partijen werken nu al samen in de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Flevoland, waarin ook de gemeenten Lelystad, Emmeloord en Dronten en de bedrijfskringen in deze plaatsen zijn vertegenwoordigd.

Met het protocol heeft de politie de mogelijkheid meer gegevens aan Fair door te spelen. De publiek private samenwerking is niet nieuw in Nederland, maar het geeft betrokken partijen in de regio Flevoland Noord voortaan een duidelijke juridische status met betrekking tot deze samenwerking.

“Het kan bijvoorbeeld gaan om een verdachte auto die op een bedrijventerrein is gezien. Het voertuig komt als aandachtsvestiging op de politiebureaus in de briefing aan bod. Als de auto dan weer gezien wordt, kan er een controle kan worden uitgevoerd. De politie geeft dit soort verdachte omstandigheden aan ons door, zodat wij tijdens onze surveillance hier ook naar uit kunnen kijken. Zien we die auto bij een bedrijfspand staan - hetzij met of zonder inzittenden - dan kunnen we direct actie ondernemen�, vertelt Rob Migchelbrink.

Districtschef Kees Bangma vertelt dat in de praktijk successen worden geboekt door betere informatie-uitwisseling. “Door nog beter samen te werken met de beveiliger, hebben we meer zicht op wat er op de bedrijventerreinen gebeurt. Dat zal tot een hoger oplossingspercentage van misdrijven leiden.�
Provincie:
Tag(s):