donderdag, 3. april 2008 - 11:46

Intensive Care ziekenhuis Twente weer open

Enschede

De intensive care afdeling (IC) van het Medisch Spectrum Twente in Enschede is vanaf donderdag 3 april weer open. Het militaire noodhospitaal dat sinds januari op het parkeerterrein van het ziekenhuis stond is dan niet meer nodig. Vandaag verhuizen de patiënten van het noodhospitaal naar het ziekenhuis.

Begin dit jaar werd de resistente bacterie MRAB (Multiresistente Acinetobacter Baumannii) in de IC geconstateerd. Het ziekenhuis vroeg het ministerie van Defensie om militaire bijstand. De Koninklijke Landmacht was bereid deze te leveren in de vorm van een mobiele kliniek als noodvoorziening voor de IC-patiënten.

Intensivist Van Hoorn van het Medisch Spectrum Twente was erg te spreken over de inzet van het noodhospitaal: “Indrukwekkend hoe Defensie in staat was om in 24 uur een 12-beds IC met operatiekamer op te bouwen. Als de nood aan de man is, kan er dus erg veel.�

Belangstellenden kunnen zaterdagmiddag 12 april in Enschede een kijkje nemen in de mobiele kliniek van de Koninklijke Landmacht.
Provincie:
Tag(s):