woensdag, 26. maart 2008 - 11:32

Intentieverklaring voor een veilig winkelcentrum

Mijdrecht

Gemeente De Ronde Venen, de Handelsvereniging Mijdrecht (HVM), politie wijkteam De Ronde Venen en de brandweer gaan intensief samenwerken om de veiligheid in het winkelgebied centrum Mijdrecht en winkelgebied de Adelhof verder te verbeteren. De vier partijen hebben daartoe dinsdag 25 maart een intentieverklaring ondertekend.

Doel is om te komen tot een veiliger en aangenamer winkelgebied, voor zowel ondernemers als winkelend publiek. De samenwerking moet leiden tot afgifte van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Het keurmerk wordt alleen afgegeven aan winkelgebieden die aan een aantal strikte prestatieafspraken voldoen en een samenwerkingsverband met elkaar hebben ondertekend. In het Mijdrechtse winkelgebied zijn ongeveer 130 winkels en bedrijven gevestigd.

Directe aanleiding voor het tekenen van de intentieverklaring vormt de plaatsing van camera’s in het centrum van Mijdrecht. De camera’s traden vlak voor de kerstdagen in werking en hebben inmiddels in verschillende zaken hun nut bewezen. Het keurmerk biedt een opzet om te komen tot een gestructureerde en overkoepelende aanpak om te werken aan een veilig winkelgebied.
Provincie:
Tag(s):