maandag, 21. juli 2008 - 15:59

Internationaal Folklore Festival Zeeland

Breskens/Sas van Gent

Op woensdag 23 juli 2008 wordt in Breskens de aftrap gegeven voor de start van het Internationaal Folklore Festival Zeeland. De officiële opening van het festival is op donderdag 24 juli 2008 op het Keizer Karelplein te Sas van Gent, de thuisbasis van het festival.

Onder de slogan Zeeland meets the World zal men ook dit jaar weer kunnen genieten van verschillende culturen in de vorm van dans en muziek.

Ook dit jaar wordt het Internationaal Folklore Festival bezocht door groepen uit alle windstreken. Shumen uit Bulgarije, Solnechnaya Raduga uit Rusland, Gelmel uit België, Kresala uit Baskenland, de Japanse slagwerkgroep FeniksTaiko en de Grutmoole uit Nederland zullen het Folklore Festival vertegenwoordigen.

De officiële start van het festival is donderdag 24 juli, maar daarvoor is er al een optreden op de Dolle Woensdag in Breskens op woensdag 23 juli (m.m.v. Rusland en Baskenland)Vanaf donderdag 24 juli tot en met zondag 27 juli zal het festival plaatsvinden op het Keizer Karelplein te Sas van Gent.

Net als vorig jaar zullen de avondvoorstellingen elke avond afgesloten worden met een spetterende afterparty. Donderdagavond is dat DJ Gents, vrijdag Johnny Slipper, zaterdag de Honkers en Size Matters en op zondag de Orange BandOp zaterdagmiddag 26 juli treden de groepen uit Baskenland, Bulgarije en Rusland op in Hulst.

In tegenstelling tot andere jaren zijn de optredens op zaterdag i.p.v. op zondag.Ook dit jaar is het de organisatie van Internationaal Folklore Festival gelukt alle voorstellingen gratis toegankelijk te maken. Het volledige programma is terug te lezen op www.zeelandmeets.nl.
Provincie:
Tag(s):