vrijdag, 7. november 2008 - 16:10

International Film Festival Breda

Breda

Woensdag 25 tot en met zondag 29 maart 2009 vindt in Breda de eerste editie van een nieuw internationaal filmfestival plaats. Het festival richt zich op film en beeldcultuur waarmee het festival een unieke plaats in het Nederlandse festivalaanbod inneemt.

Leo Hannewijk, bekend van werkzaamheden voor o.a. Film by the Sea, Movies that Matter en Lantaren / Venster in Rotterdam, organiseert de eerste editie. Locaties van het festival zijn: het nieuwe MustSee theater en Poppodium Mezz. Later worden daar ook Chassé Cinema en het Grand Theater aan toegevoegd.

Het festival zal ieder jaar een internationaal bekende kunstenaar of filmmaker die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkelingen van beeldcultuur uitnodigen een selectie te presenteren van zijn of haar favoriete films. Fotograaf / filmmaker Anton Corbijn is tijdens de eerste editie gastprogrammeur. Naast vertoning van een selectie van zijn favoriete films wordt tijdens het filmfestival in maart een tentoonstelling ingericht met foto’s van zijn prijswinnende film Control (2007).

Het filmfestival wordt gefinancierd door de Provincie Noord-Brabant, de Gemeente Breda, diverse fondsen, sponsorbijdragen en recette uit kaartverkoop. De begroting bedraagt voor het eerste jaar € 780.000. De bijdrage van gemeente en provincie bedraagt in de beginjaren van het festival 60% van de begroting, maar naarmate de eigen inkomsten in de komende jaren toenemen, zal deze ca 40% bedragen.
Provincie:
Tag(s):