dinsdag, 26. augustus 2008 - 19:28

Internationale alure tijdens Dutch Polo Masters

Vreeland

Op 20 en 21 september 2008 vindt de tweede editie van Dutch Polo Masters plaats op Polo Club Vreeland. Tijdens dit grote polo toernooi spelen profs uit Argentinië, Engeland, Nieuw Zeeland en Duitsland met Nederlands polo talent. De Dutch Polo Masters laat het publiek polo zien en beleven op een hoog niveau. De organisatie wil met dit evenement de bekendheid van polo verder vergroten en de sport aantrekkelijk maken voor een groter publiek.

Perfect getrainde sportpaarden die in volle galop over het grote grasveld denderen. Polopaarden kunnen een snelheid van 60 kilometer per uur bereiken. Als je het aantal ongelukken afzet tegen het aantal spelers blijkt polo de gevaarlijkste sport ter wereld te zijn. Veel actie op het veld dus. Naast de spectaculaire wedstrijden waar bij 12 internationale teams met meer dan 200 paarden strijden om de titel, is er tijdens Dutch Polo Masters ook de nodige entertainment naast het veld.

Op zaterdag 20 september speelt het Polo Celebrity team met bekende Nederlanders als Fabienne de Vries, Quinty Trustful en een suprise gast een wedstrijd voor KIKA. Deze personalities hebben eerder paardgereden, maar polo spelen is voor de meeste van hen nieuw. Zij zullen de weken voorafgaand aan de Dutch Polo Masters gaan trainen met de professionele spelers van het Adrenalina Polo Team. Voor het goede doel wagen zij zich voor één keer aan deze gevaarlijke sport. Het publiek kan wedden op de sterrenteams. De opbrengst van deze loterij gaat naar Stichting KIKA.

Te zien zijn ook polo sterren als Robert Watson, speler van het Nieuw Zeelandse nationale team, de Engelse speler Jack Kidd (broer van wereldberoemd model Judy Kidd) en de broers Micky en Louis Duggan, kleinzonen van de eerste Argentijnse speler die in Berlijn,1936 de Olympische titel pakte met een 11-0 score. Sindsdien domineert Argentinië de polosport.
Categorie:
Tag(s):