donderdag, 23. oktober 2008 - 13:44

Internationale drugsbende opgerold

Den Haag

De Nationale Recherche heeft woensdag een internationaal criminele bende opgerold die zich bezighield met de exploitatie van drugslaboratoria, de import van chemicaliën voor de productie van synthetische drugs en het witwassen van grote sommen geld.

Bij de actie zijn zes verdachten in Nederland aangehouden. Op Curaçao zijn in opdracht van het Landelijk Parket de twee vermoedelijke leiders opgepakt.

Bij de doorzoeking van 24 woningen, kantoren, garageboxen en twee tuinhuisjes in Nederland is beslag gelegd op een grote hoeveelheid administratie, computers, meer dan 100.000 euro aan contant geld en een doorgeladen vuurwapen. In Kaatsheuvel is een ongekend grote hoeveelheid glaswerk aangetroffen, goed voor jarenlange productie van amfetamine. Op Curaçao zijn twee woningen en ook een restaurant doorzocht, dat vermoedelijk door de verdachten is gebruikt om misdaadgeld wit te wassen. In België vond op twee adressen een doorzoeking plaats.

De verdachten komen uit Tilburg (2), Geldermalsen, Waalwijk, Venlo en Amsterdam. De hoofdverdachten op Curaçao (twee mannen van 47 en 40 jaar) zijn dit jaar in de zomer met hun gezinnen vanuit Tilburg en Bergen op Zoom verhuisd naar de Nederlandse Antillen.

De in Nederland aangehouden verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda. De verdachten die op Curaçao zijn aangehouden worden overgebracht naar Nederland.
Provincie:
Tag(s):