zaterdag, 8. maart 2008 - 19:08

Internationale Vrouwendag uitbundig gevierd

Emmen

In de hal van de Utopolis bioscoop in Emmen hebben zaterdag zo'n 200 vrouwen de Internationale Vrouwendag uitbundig gevierd. De Internationale Vrouwendag werd voor het eerst in 1910 uitgeroepen, aanleiding was de massale staking op 8 maart 1908 in de Verenigde Staten van vrouwen in de textiel- en kledingindustrie. Deze vrouwen wilden een achturige werkdag, betere arbeidsomstandigheden en kiesrecht.

In ons land wordt de Internationale Vrouwendag jaarlijks sinds 1978 op 8 maart gevierd. Tegenwoordig wordt het voornamelijk gevierd met leuke workshops en voorstellingen.

De dag werd in Emmen door Emmer wethouder Mariet Thalens geopend, waarna men kon deelnemen aan verschillende workshops met de thema's "Hoe presenteer je jezelf" en "Welke kleuren passen bij je". Daarnaast waren er verschillende stands met informatie en was er een modeshow van Terre des Hommes met een tweedehands modeshow genaamd "Eerste rang met tweede hands".

De organisatie in Emmen was in handen van Welzijnsgroep Sedna, Drentse Vrouwen Raad, Internationale Vrouwengroep Parel en de Werkgroep 8 maart
Provincie:
Tag(s):