maandag, 18. augustus 2008 - 16:29

Internetfraudeur uit Hoorn aangehouden

Hoorn

Met de aanhouding van een 30-jarige man uit Hoorn heeft de politie in Hoorn zeker 75 zaken van internetfraude opgelost. De slachtoffers van de internetfraude komen uit ten minste zeven politieregio’s. In het onderzoek is samengewerkt met deze regio’s. Dit heeft de politie maandag bekend gemaakt.

De verdachte plaatste op internet advertenties waarin hij met name computerspelletjes te koop aanbood. De slachtoffers betaalden de verdachte wel, maar ontvingen nooit de bestelde spullen.

De politie gaat er van uit dat de 75 zaken die in het onderzoek zijn meegenomen slechts een deel van het totaal aantal zaken is. In de praktijk blijken veel mensen die voor enkele tientallen euro’s zijn benadeeld vaak geen aangifte te doen. Hoeveel de verdachte precies heeft binnengehaald met zijn ‘handel’ is nog niet duidelijk. Het gaat in ieder geval om enkele tienduizenden euro's.

De verdachte kon geruime tijd zijn praktijken blijven uitvoeren omdat hij regelmatig van IP-adres wisselde, vanuit internetcafe’s opereerde en diverse bankrekeningen opende.
Provincie:
Tag(s):