donderdag, 27. maart 2008 - 19:16

Internetoplichters uit Tegelen aangehouden

Tegelen

De politie heeft op zaterdag 22 maart twee mannen uit Tegelen aangehouden in verband met het plegen van internetfraude. Het tweetal wordt ervan verdacht in de maanden december 2007 en januari 2008 een vijftigtal mensen te hebben opgelicht via een vraag-en aanbodsite op internet. Dit heeft de politie Limburg-Noord donderdag bekend gemaakt.

In de meeste gevallen werden Tegelnaren kaartjes voor concerten en een pretpark aangeboden. Ook spelcomputers werden door het tweetal te koop gezet. De aangeboden artikelen werden echter nooit geleverd en dat heeft ertoe geleid dat uit het hele land 30 aangiftes van oplichting zijn binnengekomen.

Het tweetal gebruikte verschillende namen en emailadressen. De politie kwam beide mannen van 30 en 31 jaar op het spoor na een uitgebreid rechercheonderzoek waarbij werd samengewerkt door de recherche van het district Venlo, het IBGW (Interregionaal Bureau Geld en Waardeverkeer) en VVC (Veel Voorkomende Criminaliteit). Naast de internetoplichting worden de mannen ook andere strafbare feiten ten laste gelegd. Onder andere afpersing, bedreiging en diefstal met geweld. De twee mannen zijn in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):