donderdag, 11. september 2008 - 14:38

Inval in zaak computer-vredebreuk ex-bestuurs-voorzitter van Ajax

Zoetermeer

In een onderzoek naar computervredebreuk bij de ex-bestuursvoorzitter van Ajax heeft de politie donderdagmorgen een woning in Zoetermeer doorzocht. Hierbij heeft de politie computers in beslag genomen. Dit maakt het openbaar ministerie het OM zojuist bekend.

De bewoner van de woning in Zoetermeer heeft een uitgebreide verklaring afgelegd. Om zijn verhaal te controleren is vervolgens onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam de werkgever bezocht waar de man als bureauredacteur werkt. Hier zijn de loggegevens van de man op de server opgevraagd en is zijn werkstation in beslag genomen.

Het onderzoek naar computervredebreuk is gestart naar aanleiding van een aangifte van de bestuursvoorzitter van Ajax in mei 2008. Op zijn persoonlijke e-mailadres zou zijn ingebroken en gevoelige informatie gestolen. Deze gegevens, zoals concept persberichten en informatie over het 'Coronel-rapport', werden vervolgens in de publiciteit gebracht.

Omdat het hier ging om gevoelige informatie over de toekomst van Ajax, startte de voetbalclub een onderzoek dat later door de politie werd overgenomen. Dit onderzoek leidde tot de doorzoeking vandaag in de woning in Zoetermeer. De in beslag genomen computers worden door de politie onderzocht.
Provincie:
Tag(s):