maandag, 7. januari 2008 - 14:10

Invallen in Limburg in onderzoek internationale beleggings-fraude

Regio

In Belfeld, Venlo en Steijl heeft de politie vandaag invallen gedaan in een onderzoek naar internationale beleggingsfraude. In totaal werden 7 personen aangehouden op diverse locaties in Nederland en België, meldt de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN). De aangehouden verdachten worden naast deelname aan een criminele organisatie verder verdacht van witwassen, verduistering, oplichting, het plegen van valsheid in geschrifte en faillissementsfraude.

De beleggingsfraude werd van 1996 tot en met heden gepleegd in Nederland, België, Luxemburg, Engeland, Zwitserland, Hong Kong, China, Britisch Virgin Islands en Panama. Volgens de BZRN zou daarbij voor tientallen miljoenen euro's zijn gefraudeerd. De BRZN kwam de verdachten op het spoor nadat de Autoriteit Financiële Markten in 2005 aangifte had gedaan en zestien gedupeerde beleggers in juli 2006 een aanklacht hebben ingediend tegen twee van de aangehouden verdachten. Naar aanleiding hiervan is in oktober 2006 dit onderzoek gestart. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Tijdens de actie zijn administraties, computers en een vuurwapen in beslag genomen. Het financieel gewin van de betrokken partijen wordt nader onderzocht. In dat kader zijn ook de inbeslagnemingen gedaan.
Provincie:
Tag(s):