woensdag, 2. april 2008 - 15:35

Investeerder neemt meerderheids-belang in FC Utrecht

Utrecht

FC Utrecht is erin geslaagd met de Utrechtse ondernemer Frans van Seumeren overeenstemming te bereiken over het verwerven van een meerderheidsbelang van 51% van de aandelen van FC Utrecht BV. Hiermee is een bedrag van 16 miljoen euro gemoeid.

Van Seumeren heeft hiertoe met het bestuur van de Stichting Beheer Aandelen FC Utrecht BV en de directie van de club een intentieverklaring getekend. Dit is woensdagmiddag op een persconferentie in Stadion Galgenwaard in Utrecht bekendgemaakt.

Volgens voorzitter Jan Willem van Dop van FC Utrecht is de toekomst van de club veiliggesteld, maar blijven door de overeenkomst met de 58-jarige Van Seumeren de huidige cultuur en identiteit van de club gehandhaafd. “We hebben nu de mogelijkheid er sportief een betere club van te maken en we kunnen nu ook verder investeren in bijvoorbeeld jeugdopleiding en scouting. Daarnaast houden we zelf 49 procent van de aandelen in handen, de Stichting Beheer Aandelen blijft dus ook bestaan�, zegt hij.

De gemeente Utrecht heeft bij monde van sportwethouder Harm Janssen inmiddels laten weten enthousiast te zijn en positief te staan tegenover de overeenkomst tussen FC Utrecht en Van Seumeren.

De Utrechtse ondernemer, die met zijn Frans van Seumeren Holding B.V. in FC Utrecht gaat participeren, wil zich voor langere tijd (tien jaar) aan de club verbinden. In die periode maakt hij geen aanspraak op dividend, zodat zo veel mogelijk kapitaal in de club blijft. Voordat de overeenkomst definitief wordt, zullen gesprekken plaatsvinden tussen Van Seumeren en diverse personen binnen de club, waaronder technische staf, spelers en de voorzitters van de geledingen en vindt formeel nog een boekenonderzoek plaats.
Provincie:
Tag(s):